Veilig, vakkundig en kwaliteit!Veilig, vakkundig en kwaliteit!


Anti-vogelborstels

Clean My Solar nummer 1 in het plaatsen van anti-vogelborstels.

Bescherm je zonnepanelen en geniet van talrijke voordelen, kies voor anti-vogelborstels

Zonnepaneelborstel, tegen vogels onder uw zonnepaneel. Los het probleem van vogels en nesten tussen de zonnepanelen en dakpannen op. Met anti-vogelborstels voorkomt je dat er vogelnesten tussen de zonnepanelen en dakpannen ontstaan. Doordat de vogels er niet meer onder kunnen, zitten ze er ook veel minder op. Geen geluidsoverlast meer van vogels tussen het dak en het zonnepaneel.

Waarom zonnepanelen afschermen voor vogels?

Ventileren is van groot belang voor zonnepanelen. Hoe warmer de panelen worden, hoe lager het rendement. De vogelnesten (takken en nestmateriaal) bemoeilijken de natuurlijke ventilatie aanzienlijk en de opbrengst van de panelen neemt af. Verder voorkomt ventilatie corrosie van water in de stekkers, Met goede ventilatie voorkom je dat je rendement op warme zomerdagen achteruitgaat.

Vogelnesten kunnen veel schade aanrichten, en in het ergste geval ook een potentieel brandgevaar vormen.

Vogels kunnen flink wat schade aan zonnepanelen toebrengen. De vogels vervuilen het oppervlak van de zonnepanelen of beschadigen de bedrading. Het plaatsen van vogelwering rondom de zonnepanelen is dan een ideale oplossing! Daarnaast kan het plaatsen van anti-vogelborstels(vogelwering) ook bijdragen aan de gezondheid en veiligheid van uw gezin. Vogels kunnen namelijk verschillende ziektes overdragen via hun uitwerpselen en nesten.

Voordelen

 • Je verkleint de kans op brandgevaar.
 • Je hoeft zelf de ladder niet meer op om vogelnesten te verwijderen
 • Geen vogelnesten waardoor je geen last hebt van de overlast die ze veroorzaken.
 • Betere ventilatie doordat vogels er niks om heen bouwen zoals hun nest of takken neerleggen.
 • Meer rendement omdat de kans minder is op vogeluitwerpselen en dat betekend dat je panelen langer schoon blijven, daardoor behouden ze hun optimale werking.

  Het is verstandig om Clean My Solar in te schakelen. Wij zijn ervaren professional en plaatsen met grote regelmaat anti-vogelborstels en daarnaast weten we hoe dit veilig gemonteerd kan worden. Je kunt erop vertrouwen dat de vogelwering op de juiste manier wordt geïnstalleerd, waardoor je zonnepanelen beschermd blijven.

 •  

  Wil je graag advies of een vrijblijvende offerte aanvragen?   OFFERTE