Veilig, vakkundig en kwaliteit!Veilig, vakkundig en kwaliteit!


 

Houd je zonnepanelen in topconditie met Clean My Solar!

Clean My Solar komt op afspraak bij jou op locatie, zonder extra kosten. Wij nemen zelf de benodigde water- en elektravoorzieningen mee, dus jij hoeft je daar geen zorgen over te maken.

Het reinigen van je zonnepanelen is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het rendement en de levensduur ervan. Bovendien zorgt het voor een frisse uitstraling van je huis of bedrijfspand.

Bij Clean My Solar reinigen wij jouw panelen op een professionele wijze. We maken gebruik van speciale borstels en osmosewater, dat vrij is van kalk, lood, ijzer en organische vervuilingen. Osmosewater is milieuvriendelijk en droogt op zonder strepen of vlekken achter te laten. Hierdoor kunnen we je panelen grondig reinigen, wat de levensduur verlengt en het rendement verhoogt.

Onze vakkundige medewerkers hebben de ervaring en materialen om je zonnepanelen professioneel en milieuvriendelijk te reinigen. We gebruiken koud of verwarmd osmosewater, dat kalkvrij gefilterd is om druppelafzetting te voorkomen. Dankzij de sterk reinigende eigenschappen van osmosewater zijn schadelijke chemische schoonmaakmiddelen overbodig. Zo zorgen we ervoor dat jouw zonnepanelen altijd in topconditie zijn.

Stof, vuil, vogelpoep, kalkafzetting en atmosferische vervuiling kunnen onder invloed van de zon inbranden en het oppervlak van je zonnepanelen blijvend beschadigen. Dit effect kan nog versterkt worden als je in de buurt van een spoorlijn, industrieterrein, bouwplaats of kust gevestigd bent.

Kies daarom voor Clean My Solar en laat ons jouw zonnepanelen professioneel reinigen en beschermen tegen schadelijke invloeden. Neem vandaag nog contact met ons op en geniet van de voordelen van schone en efficiënt werkende zonnepanelen!

 

Wanneer reinigen

Om het meeste rendement uit je zonnepanelen te halen, is het raadzaam om ze in april te reinigen. Op deze manier ben je goed voorbereid op de zes zonnigste maanden van het jaar. Het regelmatig reinigen van je panelen zorgt ervoor dat ze optimaal kunnen functioneren.

Houd echter tijdens de herfstperiode goed in de gaten of er bladeren op je zonnepanelen terechtkomen. Losliggende bladeren kunnen namelijk het zonlicht blokkeren, waardoor je panelen minder rendement behalen. Neem de tijd om regelmatig te controleren en eventuele bladeren te verwijderen, zodat je zonnepanelen vrij blijven van obstructies.

Ook gedurende de winterperiode is het belangrijk om je zonnepanelen te controleren. Sneeuw heeft namelijk een vergelijkbaar effect als bladeren: het blokkeert het zonlicht en heeft een negatieve invloed op de prestaties van je panelen. Door je panelen regelmatig te checken en sneeuw te verwijderen, zorg je ervoor dat ze optimaal blijven werken, zelfs in de koudere maanden.

Dus, om het beste uit je zonnepanelen te halen, reinig ze in april, controleer ze op losliggende bladeren tijdens de herfst en verwijder sneeuw in de winter. Op deze manier maximaliseer je de opbrengst en benut je de volledige potentie van je zonne-energiesysteem.

Levensduur van zonnepanelen: De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is 35 jaar.
 

Risico op Schade Vermijden? Schakel Clean My Solar in!

Zelf je zonnepanelen reinigen kan risico's met zich meebrengen. Niet alleen bestaat het gevaar van vallen, maar ook het gebruik van onjuiste schoonmaakmaterialen en -producten kan schade veroorzaken, zoals vlekken en krassen op je zonnepanelen.

Om zeker te zijn van een optimaal resultaat, is het raadzaam om een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in te schakelen. Zij beschikken over de juiste kennis, producten en materialen om je zonnepanelen op de juiste manier te reinigen zonder schade. Zo geniet jij van schone zonnepanelen met een maximaal rendement, terwijl je je eigen veiligheid waarborgt. Bovendien maakt een professional van de gelegenheid gebruik om je zonnepanelen te controleren, waardoor eventuele defecten of problemen sneller worden opgemerkt.

Voordelen van Zonnepanelen Reinigen door Clean My Solar:

 • Terugkeer van volledige zonnestraling op de panelen.
 • Behoud van een blijvende opbrengst en rendement.
 • Geen investering in schoonmaakmateriaal en -producten nodig.
 • Geen risico op beschadiging van de zonnepanelen.
 • Controle op schade en defecten tijdens de reiniging.
 • Kies voor zonnepanelen laten schoonmaken en geniet van veiligheid en gemak.

  Wanneer je ervoor kiest om je zonnepanelen te laten schoonmaken, profiteer je van een correcte uitvoering van de werkzaamheden met professioneel schoonmaakmateriaal. Hierdoor loop je geen risico op beschadiging van je zonnepanelen. Bovendien worden je panelen grondig gecontroleerd op eventuele schade, defecten en andere problemen.

  Met professionele zonnepanelenreiniging ben je verzekerd van een veilige en grondige schoonmaak, terwijl je panelen optimaal blijven presteren.
 •  

  Wil je graag advies of een vrijblijvende offerte aanvragen?   OFFERTE